Vi har en smart løsning med Firma Fragt

Det var en anbefaling, der i første omgang gjorde, at Søren Haaning hos De Forenede Dampvaskerier (DFD) kom i kontakt med Bjarne Eriksen, ejer af Firma Fragt.

”Vi havde en chauffør, der skulle på ferie og den afløser, vi havde hyret sprang fra i sidste øjeblik. Derfor måtte vi i gang med at undersøge vores muligheder og spurgte bl.a. Ide-Ren, som også kører med farligt gods, om de måske havde en chauffør, vi kunne leje til at løse opgaven for os. Det havde de ikke, men henviste os til Bjarne fra Firma Fragt. Ham havde de selv gode erfaringer med.”

 

Firma Fragt løser altid opgaven

Hos DFD løser Firma Fragt forskellige vigtige opgaver, der virkelig gør en forskel. Det område virksomheden især har vækstet indenfor de seneste år klude, som skal transporteres rundt i hele Danmark. Bevæggrunden er enkel nok, så længe der ikke er arbejde nok til en fuldtidschauffør, er det billigere at benytte Firma Fragt - og så har Bjarne Eriksen allerede alle beviserne i orden.

”Når vores faste chauffør har ferie eller er syg, har vi en aftale med Bjarne om, at han kører for os. Det er meget billigere for os, end at skulle ud at ansætte en chaufførafløser. For hvis han ikke har et ADR-bevis, vi jeg først have ham på kursus, og så skal vi bruge min. 3 uger på oplæring. Nu har vi brugt Bjarne i 4 år, og han kender stort set alle vores kunder. Hvis vi har sygdom eller ferie, skriver jeg bare en mail til Bjarne og beder ham køre nogle bestemte dage. Og så løser han det.”

 

Med Firma Fragt kan vi fokusere på vores eget arbejde

Men det er ikke kun ved ferier, at DFD ser en klar fordel i at benytte Firma Fragt. Faktisk har de i dag engageret Bjarne Eriksen til faste ruter i forbindelse med transport af klude.

”Det er meget billigere at have Bjarne til at køre for os, på de dage, hvor der er behov for det. Til det bruger han sin egen bil, som han selv læsser. En af vores chauffører bor og har lager på Fyn. Her er aftalen, at Bjarne henter det rene tøj på vaskeriet i Hadsten, fragter det til Fyn og får beskidt tøj med tilbage. Det afleverer han på vaskeriet i Hadsten, så vi har det til dagen efter. Det kører helt pr. automatik og er en ganske fin løsning for os.”

I det hele taget er Søren Haaning meget glad for netop at have en fast samarbejdspartner, der selv kan planlægge sin kørsel og sørge for, at alt bare klapper. For i det daglige styrer han i forvejen 20 chauffører, så aftalen med Firma Fragt passer DFD rigtig godt.

”Det var en helt klar afvejning, da vi undersøgte det. Kunne det betale sig, at vi selv ansatte en chauffør, hvor vi så skulle dække sygdom og alt det, der følger med? Det kunne det ikke. Med aftalen med Bjarne er vi fri for at spekulere på noget. Vi kan nøjes med at koncentrere os om, at tøjet bliver færdigt til tiden.”

 

Firma Fragt yder den rigtige kundeservice

”Bjarne er en meget behagelig samarbejdspartner, der ikke sådan er til at hyle ud af den. Samtidig er virksomheden ikke større, end at vi altid ved, det er Bjarne, der kommer. Det er afgørende for os, at han kender vores kunder, og ved, hvad han skal og hvad det handler om.”

Søren Haaning har ingen intentioner om at afsøge markedet for underleverandører til transport. DFD er glade for at have fundet en samarbejdspartner, de kan stole på, og som yder den samme service, som de selv gør.

”Det er simpelthen ikke aktuelt for os at undersøge markedet. Det er mere vigtigt, at vi har en chauffør, som dækker de behov og kender de kunder, vi har. Han har samme tilgang til kundeservice, som vi selv har i virksomheden, og det skaber tryghed hos os.”

 

DFD Logo

De Forenede Dampvaskerier blev startet af K.P. Thorgaard i 1958 og er i dag en af Danmarks største servicevirksomheder inden for vask og udlejning af tekstiler. Med 14 vaskerier fordelt i hele Danmark er DFD en landsdækkende virksomhed som, med ca. 1250 engagerede medarbejdere, dagligt servicerer kunder indenfor alle brancher.

Læs mere om DFD på www.dfd.dk